GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

22/07/2021 - COVID: Vlaams Beschermingsmechanisme wordt niet verlengd voor bedrijven van de taxisector.

De Vlaamse regering besliste deze week over het verlengen van de steun door het Vlaams Beschermingsmechanisme voor de periode juli-augustus-september.

De Vlaamse regering laat toe om discotheken, dancings, feestzalen, hotels en eventbedrijven verder te laten genieten van deze broodnodige steunmaatregel, maar stopt de toekenning aan alle andere sectoren. Bedrijven uit andere sectoren die nog niet aan relance toe zijn, zelfs wanneer ze niet verplicht gesloten zijn, vallen voortaan uit de boot. Dat is ook het geval voor de bedrijven van de taxisector, de reisbureau's, toeristische detailhandel, industriële wasserijen en autocarbedrijven. Een pak ondernemers die deze steun ook absoluut nodig hebben om te overleven, worden niet verder gesteund

Zoals Unizo betreurt GTL dat de Vlaamse regering verder voor een sectorale aanpak heeft gekozen. Binnen sectoren kunnen er belangrijke verschillen zijn, waardoor bedrijven die nog met belangrijke omzetverliezen te kampen krijgen, nu de essentiële steun zien wegvallen.

In tegenstelling tot Vlaanderen verlengde de federale overheid haar maatregelen wel algemeen, net zoals Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

Bron: Unizo - Klik hier voor het artikel van Unizo

Top