GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

06/09/2023 - Brussel : Autoloze zondag op 17 september

  .

Vind hier de voorschriften om op deze dag rond te mogen rijden

Op zondag 17 september vindt in Brussel een autoloze zondag plaats.

Het is dan in de 19 Brusselse gemeenten verboden om tussen 9.30 en 19 uur met de auto te rijden.

Dit zijn de voorschriften voor de Brusselse taxi's op deze dag:

  • Standplaatstaxi's: er is een algemene afwijking voorzien voor standplaatstaxi’s. Deze worden zonder administratieve formaliteiten toegelaten. Controles worden uitgevoerd op basis van de TX-nummerplaat en Brusselse lichtbak.
  • Straattaxi's: om op deze dag rond te mogen rijden, dient u een doorgangsbewijs aan te vragen bij de gemeente waar u verblijft (indien u buiten Brussel woont: bij één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest).
     U dient bij uw aanvraag een kopie van uw exploitatievergunning en van het identificatievignet van het voertuig in kwestie te voegen.
  • VVC-VVB (niet overgegaan van de oude naar de nieuwe straattaxi-vergunning): om op deze dag rond te mogen rijden, dient u een doorgangsbewijs aan te vragen bij de gemeente waar u verblijft (indien u buiten Brussel woont: bij één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest). U dient bij uw aanvraag naast een kopie van uw exploitatievergunning en van het identificatievignet van het voertuig in kwestie ook een bewijs van uw bestelde ritten voor zondag 17 september 2023 te voegen.

Vraag snel uw doorgangsbewijs aan.
Het indienen van aanvragen is in sommige gemeenten slechts mogelijk tot vrijdag 8 september.
 De uitgifte van de doorgangsbewijzen eindigt uiterlijk op woensdag 13 september.
 Alle informatie over het aanvragen van een doorgangsbewijs, inclusief de contactgegevens van de diensten van de 19 gemeenten, is beschikbaar via de volgende link
Tijdens de autoloze zondag dient het doorgangsbewijs vooraan het voertuig te worden aangebracht. Toegelaten voertuigen dienen een maximumsnelheid van 30 km/u te respecteren.

Meer informatie: https://weekvandemobiliteit.brussels/ en https://www.brussel.be/autoloze-zondag.


Top