GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

28/03/2022 - HOPPINCENTRALE - DIGITALE INFOSESSIE

Digitale infosessie over de praktische werking van de Hoppincentrale

Deze mail is een uitnodiging voor een digitale infosessie over de praktische werking van de Hoppincentrale. De infosessie is bedoeld voor alle vervoerders, MAV’s en DAV’s. Interesse? Schrijf je in via de link onderaan deze mail.

Basisbereikbaarheid is de nieuwe visie op mobiliteit in Vlaanderen en noemen we in onze communicatie naar het grote publiek consequent mobiliteitsswitch. Zo maken we duidelijk dat het openbaar vervoer in Vlaanderen grondig wordt hertekend. De Hoppincentrale zal daarin een belangrijke rol spelen. Die wordt het centrale aanspreekpunt voor alle reizigers. De komst van de Hoppincentrale zal ook de werking van het doelgroepenvervoer veranderen. Maar wat betekent dit nu concreet voor vervoerders, MAV’s, DAV’s?

Om die vraag te beantwoorden, organiseert het Departement Mobiliteit en Openbare Werken een digitale infosessie over de praktische werking van de Hoppincentrale. De infosessie gaat door op donderdag 31 maart om 14 uur en zal maximaal 2 uur duren. We vertellen je meer over de plannen, tonen wat we van jou verwachten en welke ondersteuning je van ons kan verwachten. Tijdens de infosessie is er ook tijd voor vragen en feedback.

Op de agenda:

  • Wat is het doel van de Hoppincentrale?
  • Hoe werkt deze in de praktijk?
  • Wat betekent dit concreet voor de MAV’s, DAV’s, vervoerders, chauffeurs en reizigers?

Interesse? Schrijf je nu in via het online inschrijvingsformulier.

Via dit inschrijvingsformulier kan je ook jouw vragen delen. Deel ze met ons en wij beantwoorden ze tijdens de infosessie. Alle vragen worden achteraf gebundeld en samen met de presentatie gedeeld via mail. De infosessie wordt opgenomen voor diegenen die er niet bij kunnen zijn of die de opname later nog eens willen bekijken.

Samen maken we de mobiliteitsswitch!

Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Dat doen we door de vraag en het aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op plaatsen waar er meer reizigers vertrekken of aankomen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke plaatsen komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf een rit of gebruikt een deelfiets of deelwagen om een deel van je route af te leggen.

Centraal in de mobiliteitsswitch staat combimobiliteit. Combimobiliteit betekent dat je verschillende vervoermiddelen combineert om je bestemming te bereiken. Denk aan de trein, tram, bus, een deelfiets of deelwagen. Maar ook je eigen fiets gebruiken en wandelen horen erbij.

Dankzij Hoppin wordt combimobiliteit eenvoudiger voor de reiziger. Hoppin bundelt alle oplossingen voor het openbaar vervoer onder één herkenbare naam. De naam verwijst naar de manier waarop we ons in de toekomst zullen verplaatsen met het openbaar vervoer. We zullen 'hoppen' van het ene op het andere vervoermiddel.

Vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel kan op een Hoppinpunt. Dat is een punt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen én op elkaar zijn afgestemd. Eenvoudig een rit plannen, boeken en betalen kan via de app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale.

Tegen juli 2023 moet alles klaar zijn om de mobiliteitsswitch te maken. Intussen werken de Vlaamse overheid, De Lijn, de vervoerregio’s en de lokale besturen verder aan de praktische uitwerking.

Top