GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

30/08/2021 - Brussel: Autoloze zondag op 19 september

Taxi's met lichtbak zijn wel toegelaten; andere voertuigen (ook VVB) worden enkel toegelaten met doorgangsbewijs (pasje, dat je nog SNEL kan aanvragen!).

Op zondag 20 september 2020 vindt er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een Autoloze zondag plaats. Auto’s zijn dan tussen 9u30 en 19 uur niet welkom in de 19 gemeentes van het Gewest.

Voor taxi's is er echter een algemene afwijking voorzien: zij mogen op het grondgebied rondrijden zonder dat ze daarvoor aan administratieve formaliteiten moeten voldoen.

Enkel taxi’s met lichtbak

Enkel de taxi's met taxilicht ('spoetnik') mogen zonder doorgangsbewijs op het grondgebied circuleren zonder dat ze daar administratieve formaliteiten voor moeten vervullen.

Voertuigen voor personenvervoer zonder taxilicht op het dak (bv. limousines of andere verhuurdiensten met chauffeur) zullen niet zonder doorgangsbewijs het Brussels Gewest kunnen binnenrijden. Zij kunnen op voorhand de speciale toelating aanvragen bij één van de 19 gemeenten va het Gewest.


De toegang tot de tunnels blijft op die dag evenwel verboden van 09.00 tot 19.00 uur.  De snelheid is beperkt tot 30 km/u.

Welke wegen blijven open voor het verkeer?

De ring van Brussel is open voor het verkeer. Enkel de afritten naar het grondgebied van het Brussels Gewest zijn afgesloten.


Top