GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

21/12/2021 - Opstart vervoer op maat wordt stilaan concreter.

Test nu (voor 26/12) de Hoppin-app voor vervoer op maat

Er werd al een bedrijf (Via) geselecteerd als nieuwe Vlaamse Mobiliteitscentrale. Het decreet over de nieuwe Vlaamse Vervoersauthoriteit wordt deze week goedgekeurd. 

In de komende weken zal  gewerkt worden aan de voorbereiding van contracten en aanbestedingen, zowel voor het flexvervoer door taxi's als voor het flex+ vervoer (flex+ =aangepast vervoer voor doelgroepen). Die zouden in principe al vanaf begin volgend verstuurd worden. 

In 2022 zullen de regionale mobiliteitsplannen goedgekeurd worden en de eigenlijke opstart van het vervoer wordt  voor begin 2023 verwacht.

Het netwerk van vervoer op maat zal gebruik maken van Hoppinpunten voor overstap tussen vervoersmodi.

Momenteel wordt door MOW samen met VIA gewerkt aan de ontwikkeling van een Hoppin-app voor het vervoer op maat. Daarvan is nu een beta-versie klaar.

Verschillende groepen krijgen de kans om die te testen tot 26 december. Ze is niet gemaakt voor de vervoerders of autodeelbedrijven maar voor de gebruikers.

Er wordt gevraagd aan de leden van GTL om deze app te testen. 

Hoe ga ja aan de slag?

Deelnemen kan via deze link. De test is beschikbaar van 13/12/2021 tot en met 26/12/2021. Deze link is toegespitst op verschillende doelgroepen zoals mensen met een handicap, ouderen, mensen in armoede, jeugd en jongeren,…

Goed om te weten:

  • Je hoeft de app niet te downloaden, je hoeft je niet te registreren en er worden geen persoonsgegevens gevraagd.
  • Tijdens de test zal je gevraagd worden om verschillende missies uit te voeren, zoals het aanmaken van een account of het plannen van een route.
  • Enkel de gebruiksvriendelijkheid en intuïtiviteit wordt in deze fase getest. Hiervoor worden er fictieve scenario’s en data gebruikt.
  • Verschillende doelgroepen zullen de toepassing testen.
  • Deze test is de eerste test. In 2022 volgen extra testen.

Opgelet: Deadline testen app is 26 december 2021. De test duurt +- 10 minuten.

Wil je graag meer weten over basisbereikbaarheid en Hoppin? Meer informatie vind je op de website www.basisbereikbaarheid.be.

Filmpje:

Heb je vragen of feedback? Stel ze via communicatiebasisbereikbaarheid@mow.vlaanderen.be


Top