GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

13/09/2021 - Belgische economie zou in het 4de kwartaal nog haar niveau van vóór de coronacrisis bereiken

Ook de taxisector kent een inhaalbeweging, na sterke inkrimpingen gedurende de coronaperiode. De bedrijven werven opnieuw aan.

Volgens het Planbureau zal de Belgische economie in het vierde kwartaal 2021 weer het niveau bereiken van voor corona, dat meldt De Standaard. De groei zou dit jaar 5,7 % bedragen en er zouden dit jaar 60.000 jobs bijkomen en volgend jaar nog eens 13.000. De consumptie zou dit jaar met 5,8 % stijgen en volgend jaar zelfs met 6,8 %. Hoopgevende signalen dus.

Link naar het persbericht van het Planbureau: Federaal Planbureau - Perscommuniqué - De Belgische economie zou dit jaar nog haar niveau van vóór de coronacrisis bereiken

Uit een rondvraag in het bestuur van GTL blijkt dat in enkele marktsegmenten van onze sector de situatie als volgt is:

  • Veel personeel is vertrokken tijdens de coronacrisis. Vooral voor het werk in de weekends en voor de nachtdiensten stelt dat problemen, door het vertrek van veel gepensioneerden en/of gelegenheidswerkers. Er wordt opnieuw personeel aangeworven. 
  • Brussel draait aan 50 à 55% van de normale omzet voor deze tijd van het jaar. De nachtdiensten verlopen niet goed. Momenteel is er nog geen heropening  Enkele grote klanten zoals het MIVB-personeel, krijgen prioriteit, waardoor de dienstverlening aan andere klanten verstoord is (vertragingen).
  • Leuven draait zeer goed, maar dan vooral voor particuliere klanten en veel minder voor businessklanten.
  • Antwerpen is sedert juli stilaan naar een beter werkniveau geëvolueerd, voorlopig met minder voertuigen dan voor de coronacrisis.   
  • Luchthaven van Zaventem: 40% van de voertuigen rijden en leveren omzet. 
  • In de bredere zone rond Zaventem (Vilvoorde, Machelen, Diegem), is de toestand beter.
  • Het aangepast vervoer (rolstoelvervoer, zorgvervoer) kent een inhaalbeweging, na 10% omzetverlies over de hele coronaperiode. De bedrijven werven opnieuw aan.  


Top