GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

25/05/2021 - Vaccinatieritten in Antwerpen: een succesverhaal

APTU: Verlengd wegens succes: taxiritjes aan verminderde prijs naar vaccinatiecentrum

De voorbije maanden brachten de taxi’s van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU) zo’n 18.000 zestigplussers voor minder dan de helft van de normale prijs naar en van het vaccinatiecentrum. De actie zal ook de komende weken worden voortgezet in een licht gewijzigde versie. “Al wie voor een prik naar Spoor Oost moet, zullen we vervoeren met 20% korting.”

De APTU-taxichauffeurs rekenden de voorbije weken minder dan de helft aan van het normale tarief aan alle 60-plusklanten die voor hun noodzakelijke inentingsprik werden uitgenodigd in het vaccinatiecentrum Spoor-Oost. “Taxi-uitbaters hebben een maatschappelijke rol te vervullen. Dat zetten we met deze actie duidelijk in de verf”, blikt APTU-voorzitter Koen Van Oorschot terug.

De reacties waren enorm positief. “Mensen zijn soms toch een beetje gestresseerd bij dit ongewone bezoek. Onze chauffeurs kregen dan ook heel wat lovende woorden en bedankjes tijdens het vaak gebruikelijke babbeltje. Het bleek vaak ook een hele geruststelling voor mensen die niet helemaal zeker wisten hoe ze zouden reageren op de vaccinatieprik.”

20% korting 

De vele positieve reacties hebben de taximaatschappijen die lid zijn van APTU doen besluiten om de voordeelactie tijdens de vaccinatiecampagne in licht gewijzigde vorm verder te zetten. Ook vaccinatie-kandidaten jonger dan 60 zullen aan een voordeliger tarief kunnen rijden op weg naar en van Spoor-Oost. Bij elke vaccinatierit engageert APTU zich om de prijs van een normale taxirit met 20% te verminderen.

 “We vinden het fantastisch om te zien hoe vele vrijwilligers zich inzetten om het vaccineren vlot te laten verlopen en willen op deze manier zeker ons steentje bijdragen.” Om van het verminderde tarief te kunnen genieten, tonen passagiers gewoon hun vaccinatieformulier, waarop de chauffeur meteen weet dat het verminderde tarief van toepassing is. Passagiers vragen best even vooraf of de taxichauffeur meedoet met het initiatief. Het merendeel van de Antwerpse taxi’s is weliswaar aangesloten bij APTU, slechts een beperkt aantal chauffeurs zijn geen lid.

Alle info is voor taxigebruikers terug te vinden op de website.

Top