GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

21/05/2021 - UBER- EN HEETCH-chauffeurs betogen opnieuw op 28 mei

Zij worden ongeduldig in afwachting van een taxihervorming in Brussel...

De VVB-chauffeurs die voor de digitale platformen platformen van Uber en Heetch rijden, zullen op 28 mei opnieuw betogen in Brussel. Ze protesteren tegen de controles en eisen vooruitgang van het taxiplan beloofd door de Brusselse regering, kondigde donderdag het gemeenschappelijke front van drie Brusselse verenigingen van VVB-bedrijven -ABCL-UCLB -USCP aan.

Die controles zijn het gevolg van een recente uitspraak van de rechtbank waardoor hun manier van werken illegaal verklaard werd:

  • Er wordt bij Uber gebruik gemaakt  van een lege vennootschap, de Platform Rider Association (PRA), om de toepasselijke wetgeving te omzeilen; dit is een fictieve vennootschap;
  • De met PRA gesloten contracten zijn kunstmatig. Er zijn dus geen conforme verhuurovereenkomsten aan boord van deze VVB-voertuigen.

De toegelaten betoging zal om 10.00 uur aan de Pachecolaan starten in het centrum van Brussel.

Het Gemeenschappelijk Front van de VVB-chauffeurs die via hogervernoemde platformen werken, wil "een sociaal bloedbad voor de 2000 hauffeurs die via de digitale platformen rijden, vermijden en voor al die Brusselse gezinnen die in een onmogelijke situatie terechtkomen".

Het is duidelijk dat het laisser-faire beleid van de laatste 6 jaren in Brussel, waarbij nooit ingegrepen werd tegen de opkomst van onwettige diensten zolang er geen definitieve uitspraak kwam van de rechtbank, tot de huidige btreurenswaardige situatie geleid heeft.

Top