GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

02/04/2021 - Sneltesten in uw bedrijf?

Overheid stelt sneltests ter beschikking van ondernemingen. Die sneltesten zullen worden ingezet in bedrijven waar telewerk niet mogelijk is. Wat moet je weten?

De overheid heeft vandaag 570.000 sneltests ter beschikking van ondernemingen; en er zijn er nog eens 500.000 besteld. Die sneltesten zullen worden ingezet in bedrijven waar telewerk niet mogelijk is. Maar geldt dat ook voor jouw bedrijf? Wat moet je weten?

  • Je kan intekenen op dat aanbod tot 1 mei.
  • De testen zijn gratis.
  • De testen zijn bedoeld voor al wie niet kan telewerken. Dat blijft een hele ruime groep; daarom werkte de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming criteria uit; die vind je terug op de website van de overheid.
  • Je aanvraag richt je aan je arbeidsarts of externe dienst  Die bepaalt in het licht van de opgestelde criteria of het zinvol is sneltesten te gaan inzetten. Opgelet! De tests zelf zijn gratis maar de inzet van de externe dienst is dat niet (informeer je goed).
  • Inzet van sneltesten gebeurt dus altijd via de arbeidsarts; en werknemers kunnen niet verplicht worden een sneltest te laten afnemen.

Daarnaast zullen vanaf 6 april ook zelftesten via de apotheker beschikbaar zijn. Daarmee kan je als burger zelf aan de slag. Check dit instructiefilmpje.

Info over de verschillende soorten testen vind je hier. Daar wordt ook nog eens uitgelegd wat kan en wat niet binnen een arbeidsrelatie.

Het aanvraagdocument voor de testen (DOCX, 22.6 KB) is hier beschikbaar.

Top