GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

08/02/2021 - Unisono (inclusief Sabam/Billijke vergoeding)

UNIZO en GTL  dringen aan op  een correcte korting voor 2020 en 2021 voor alle getroffen sectoren, zoals de taxisector

 

UNIZO en GTL eisen kwijtschelding van je muziekfactuur voor de periode dat je zaak gesloten is/was.

Waarover gaat het?

Wil je als uitbater muziek afspelen in je handels- of horecazaak zaak, dan heb je daarvoor een licentie nodig van Unisono (die sinds 1 januari 2020 de Sabam-factuur combineert met de factuur voor de billijke vergoeding). Maar door de coronamaatregelen en lockdowns was/is je zaak lange tijd gesloten of draaide/draait het maar met een beperkt deel van je voertuigen en personeel.  en heb je in die periode geen muziek afgespeeld. Wat is de invloed daarvan op je factuur? 

Enkel compensatie voor de eerste lockdown

Voor 2020 was er de mogelijkheid om 1 maand korting te verkrijgen voor horeca-en handelszaken bij de betaling van die licentie (enkel op het Sabam-luik weliswaar). Ook voor taxi's en autocars werd een korting voorzien. Een korting die er gekomen is via UNIZO. Voor de tweede lockdown in het najaar van 2020 kwam er echter geen nieuwe aanpassingOok voor 2021, wordt geen korting voorzien, voor niemand en dat ondanks dat belangrijke sectoren nog steeds gesloten zijn of nagenoeg geen omzet genereren omdat er geen klanten zijn.

Al drie maanden gebeurt er niets!

UNIZO vraagt al sinds het begin van de tweede lockdown om een nieuwe aanpassing of korting voor de getroffen sectoren. 

Sinds januari worden de facturen verstuurd.

UNIZO dringt aan op een snelle beslissing en pleit voor een correcte korting voor 2020 en 2021 voor alle getroffen sectoren, zoals o.a. ook voor de autocars en taxi’s.

We houden u op de hoogte wanneer we meer informatie hebben.

 

Top