GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

01/09/2020 - Crisis-overbruggingsrecht door de coronacrisis (vervangingsinkomen voor zelfstandigen)

Het overbruggingsrecht kan verder aangevraagd worden door zelfstandigen die afhankelijk zijn van andere zelfstandigen die verplicht worden hun activiteiten te onderbreken

OPGELET: DEZE INFORMATIE WERD NOG BIJGEWERKT _ ZIE DAARVOOR ONZE NIEUWSBRIEF VAN 2 SEPTEMBER (link)

In onze vorige nieuwsbrief hadden we u geïnformeerd dat het overbruggingsrecht voor zelfstandigen vanaf 1 september  enkel wordt verlengd voor sectoren die verplicht werden hun activiteiten stil te leggen.

Ondertussen werd verduidelijkt dat het recht ook kan aangevraagd worden door zelfstandigen die afhankelijk zijn van andere zelfstandigen die hun activiteiten moeten onderbreken. Dit stelsel is verlengd tot 31 december 2020.

Als zelfstandige in de taxisector val je niet onder de opgelegde sluiting door de overheid maar je komt toch in aanmerking voor het overbruggingsrecht als je  gedwongen bent om je zelfstandige activiteit volledig of gedeeltelijk te onderbreken, omdat je afhankelijk bent van een activiteit hieronder:

  • jacuzzi's, stoomcabines en hammams, behalve indien hun gebruik privé is;
  • discotheken en dancings;
  • de sector van evenementen in ruime zin (feesten, bedrijfsevenementen, organisatoren huwelijksfeesten, verhuurders van feest- en evenementenzalen, …);
  • zelfstandige artiesten actief in de sectoren die vallen onder de evenementen- en culturele sector;
  • foorkramers;
  • nachtwinkels;
  • shishabars.

Hoe vraag je dit aan?

Via je sociaal verzekeringsfonds.

Noteer dat er geen minimumduur van onderbreking vereist is. Je moet wel de band van afhankelijkheid aantonen met hogervermelde sector(en).

Top