GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

16-1-2018 - Persbericht Gemeenschappelijk Front Brusselse Taxi's

Een begrafenisstoet voor de overleden Brusselse taxi, slachtoffer van een 'uberiserende' infectie

Persbericht

 

Een begrafenisstoet voor de overleden Brusselse taxi, slachtoffer van een 'uberiserende' infectie

Met deze symbolische actie, die dinsdag in de straten van Brussel zal plaatsvinden, vraagt ​​de sector de Brusselse regering om eindelijk op te treden tegen oneerlijke concurrentie ... indien ze wil voorkomen dat de taxi écht sterft!

Brussel, 15 januari 2018 - De Brusselse taxisector is er slecht aan toe. Indien de bevoegde politici niet snel de nodige maatregelen nemen om een ​​einde te maken aan de oneerlijke concurrentie, dreigt de sector te sterven, met negatieve consequenties voor werkgelegenheid, mobiliteit, sociale zekerheid en belastinginkomsten. Daarom zal het Gemeenschappelijk Front van de Brusselse taxi's op dinsdag 16 januari een symbolische begrafenisstoet organiseren ter nagedachtenis aan de Brusselse taxi. Na een eerste bijeenkomst vanaf 9u00 op het Poelaertplein, zal de begrafenisstoet de kist van de overleden Brusselse taxi naar het Kabinet van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest brengen. Nadien wordt een krans neergelegd aan het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

« De Brusselse taxi stierf na een slepende en pijnlijke ziekte, een zeer besmettelijke en 'uberiserende' infectie waarvoor een geneesmiddel bestond, maar niet werd toegediend ». Dit is de doodsoorzaak zoals die te lezen is in het overlijdensbericht, vandaag gepubliceerd door het Gemeenschappelijk Front van Brusselse Taxi’s. Vandaag is dit fictie. Maar het rampscenario kan helaas werkelijkheid worden als de Brusselse regering niet snel actie onderneemt om oneerlijke concurrentie te stoppen. Vooral de praktijken van Uber, die met vergunningen voor huurwagens met chauffeur Brussel overspoelt, zijn hierbij problematisch.

"Gelukkig is de Brusselse taxisector nog niet dood en begraven, maar we moeten toegeven dat we ons steeds meer zorgen maken over onze toekomst. Via deze symbolische begrafenisstoet willen we onze bezorgdheid kenbaar maken aan de Brusselse politici, maar ook aan alle Brusselaars. We zijn vragende partij voor een ​​taxiplan dat de sector in Brussel moderniseert, op voorwaarde dat dit plan een einde maakt aan de oneerlijke concurrentie, wat vandaag duidelijk niet het geval is", benadrukt Marc Delire, voorzitter van GTL-Taxi.

"Als de taxisector in Brussel verdwijnt, zijn de gevolgen bijzonder schadelijk", zegt Philippe Lescot, CSC-Transcom. "Niet alleen omdat honderden kwaliteitsbanen zouden worden vervangen door onzekere minijobs, maar ook omdat de beginselen van toegankelijkheid (voor iedereen), prijstransparantie en consumentenbescherming zouden worden ondermijnd. “Het is dan ook hoog tijd om te handelen als we willen voorkomen dat een gewetenloze multinational de Brusselse taxisector definitief de dood injaagt", vult Ingeborg De Beul van ABVV-BTB aan.

"We vragen dat de Brusselse politici hun verantwoordelijkheid nemen en ons helpen. Enerzijds moeten ze eindelijk met een taxiplan komen dat die naam waardig is. Anderzijds vragen we hen om meer politiecontroles uit te voeren op de vele Uber-voertuigen die taxidiensten aanbieden in Brussel zonder over de nodige licentie te beschikken. De overtredingen zijn flagrant en frequent. Het is noodzakelijk dat de politiekorpsen van de verschillende Brusselse gemeenten hieraan onmiddellijk een einde maken ", stelt Sam Bouchal van FEBET.

“De uitspraak van het Europees Hof van Justitie van 21 december 2017 laat hierover geen enkele twijfel meer bestaan” voegt Abdelkarim Dari van Elite Taxi toe. “Het arrest stelt duidelijk dat bedrijven als Uber moeten worden beschouwd als vervoersdiensten en dus ook aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen”.

Het programma voor dinsdag 16 januari: een laatste eerbetoon aan de overleden Brusselse taxi vanaf 9.00 uur op Poelaertplein, gevolgd door een begrafenisstoet die de overledene om 10:00 uur meeneemt naar het kabinet van Minister-President Rudi Vervoort. De processie, waarachter de taxichauffeurs van Brussel zullen lopen, zal dan een krans leggen aan het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het Gemeenschappelijk Front van de Brusselse taxi's verenigt de belangrijkste beroepsverenigingen van taxibedrijven en vakbonden. Dit zijn: A.T.B., AUTOLUX, ELITE TAXI BELGIUM, FEDERATION BELGE DES TAXIS, INGOBOKA TAXIS, TAXIS BLEUS, TAXIS UCCLOIS 2000, TAXIS UNITED, UNITAX, UPETB, UPETTC, DE SOCIALE PARTNERS : FGTB-UBT, CSC-TRANSCOM, G.T.L.

 

Pierre Steenberghen

(G.T.L.)

GSM: 0496 39 70 43      

E-mail:psteenberghen@gtl-taxi.be

 

Sam Bouchal

(FEBET - Fédération Belge des Taxis)

GSM : 0475 74 82 50

E-mail : mol-tax@live.be

 

Philippe Lescot

(ACV-TRANSCOM)

GSM : 0478 88 33 51

E-mail: plescot.transcom@acv-csc.be

Ingeborg De Beul

(ABVV-BTB)

GSM : 0495 87 43 72

E-mail : ingeborg.de.beul@btb-abvv.be

 

Abdelkarim Dari

(Elite Taxi)

GSM : 0488 48 33 48

E-mail: EliteTaxiBelgium@outlook.fr

 

 

 

 

U vindt HIER de volledige tekst van het persbericht in pdf-formaat.

Top