GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

30-11-2017 - Brusselse taxi’s kondigen staking tegen Uber aan

Keuze tussen pest (immobilisme) en cholera (taxiplan minister Smet dat tot sociaal bloedbad leidt) is onaanvaardbaar. 

De Brusselse taxifederatie Fédération belge des taxis (Febet), die aangesloten is bij GTL, heeft donderdag een stakingsaanzegging ingediend voor de maand december. Febet wil zo protesteren tegen Uber en haar ongenoegen laten blijken over uitlatingen van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). Die verklaarde woensdag nog in de media dat Uber X volgens een juridische analyse “legaal of op de rand van de legaliteit” is. “Een provocatie”, aldus Febet.

“Minister Smet heeft op de televisie verklaard dat het meest immorele bedrijf van de planeet in Brussel kan blijven rondrijden met limousines”, zegt Febet in een mededeling. “Dit geeft illegale bedrijven de toestemming om wetten en regels te schenden, en dat op basis van een arrest van het Grondwettelijk Hof uit 2010. Wat de minister er echter vergeet bij te zeggen is dat datzelfde arrest stipuleerde dat het Brussels gewest artikel 17 van een ordonnantie moest aanpassen omdat dit artikel toelaat aan limousinechauffeurs uit andere gewesten om de wet te omzeilen”. Een provocatie, aldus Febet. De federatie wil dat het bewuste artikel dan ook wordt aangepast.

Tot dat het geval is, roept Febet alle chauffeurs op om actie te voeren. De datum voor het protest ligt nog niet helemaal vast.

Bron: Het Nieuwsblad, 30 november 2017

Twitter:   

 

Top