GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

15-9-2017 - Brusselse Beroepsorganisatie FeBeT sluit aan bij GTL

FeBeT-Voorzitter Ed-Denguir treedt toe tot de raad van bestuur van GTL

GTL telt onder zijn leden een aantal lokale of provinciale beroepsorganisaties: APTU (Antwerpen), Taxibelangen Zaventem, Limburgse Taxibond, TBO-Taxibond van Oostende, UPETB (Brussel).

Vandaag komt daar nog een belangrijke organisatie bij met de aansluiting van de Brusselse FeBeT.

FeBeT is de afkorting voor « Fédération belge des taxis»

De FeBeT vertegenwoordigt meer dan 300 zelfstandigen en quasi alle werkgevers van de Brusselse taxisector, en bijgevolg 700 werknemers (op een totaal van ongeveer 1100 werknemers).

Zij heeft als doel, de verbetering van de dienstverlening aan de taxigebruikers en streeft voor een verbetering van de wekomstandigheden van de chauffeurs die achter het stuur zitten (zowel taxi’s als VVB).

De FeBeT biedt hulp en ondersteunig aan haar leden in Brussel en speelt tegenwoordig met haar "Taxi Academy" ook een belangrijke rol inzake onthaal, informatie en opleiding van kandidaat-chauffeurs, in samenwerking met de Brusselse Algemene Taxi Directie.

De FeBeT werd opgericht door een reeks bestaande kleinere Brusselse taxiverenigingen en is goed vertegenwoordigd in de Brusselse Taxi-Adviescommissie, waar zij een bevoorrechte speler geworden is.

Sam Bouchal is woordvoerder en Ed-Denguir voorzitter van de FeBeT..

De GTL en FEBET werkten de laatste 2 jaren al actief samen binnen het Brusselse « Gemeenschappelijk Front ».

 

meer info: http://www.febet.be/ 

 

Top