GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

3-8-2017 - Parkings voor PBM in de Belgische luchthavens

Waar kan men een persoon met beperkte mobiliteit oppikken in onze Belgische luchthavens ?

 

 

ZAVENTEM (BRUSSELS AIRPORT)

Voor de taxi’s van de luchthaven die toegang hebben tot de Arrivals Curb alsook voor de VVB-voertuigen die reeds een parkeerplaats huren in P12 is er een PBM plaats voorzien.

Door de versterkte veiligheidsnormen is de Arrivals Curb is enkel toegankelijk voor de wagens en chauffeurs die geregistreerd zijn.

Voor de anderen raadt Brussels Airport aan de P15 bis te gebruiken. Deze parking is gratis voor PBM vervoer. Deze zone bevindt zich achter de drop-off voor taxi’s P34.

 

 

CHARLEROI

Er zijn plaatsen voor personen met beperkte mobiliteit voorzien op P1 op elk verdiep en ook op de Express parking. Deze plaatsen hebben de wettelijke afmetingen voor een maximaal comfort en zijn dichtbij het luchthavengebied. Er bestaat wel geen speciaal tarief.

Waar kan men parkeren met een voertuig dat hoger is dan 2 meter ?

De enige mogelijkheid is Parking P2 of de Express Parking die openlucht parkings zijn. In dat geval wordt het tarief van de parking waar u op staat gehanteerd.

 

 

LUIK

De parking rechtover de luchthaven is zonder probleem toegankelijk voor PBM (toegang tot de terminal zonder trap). Specifieke PBM parkeerplaatsen zijn ook ter beschikking. U kan 10 minuten gratis parkeren.

 

OOSTENDE-BRUGGE

Er staan 6 plaatsen ter beschikking voor minder validen in Parking I (Front Park) rechtover het passagiersgebouw. Deze plaatsen bevinden zich dichtbij de uitgang van de parking.

 

 

ANTWERPEN

De beste optie, op dit moment, is gebruik te maken van parking P2 premium.  Deze parking heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden die extra ruim zijn en dicht bij de uitgang liggen.

 

 

 

 

 

Top