GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

4-1-2017 - Verandering van tarieven frontparkings luchthaven

Heel wat taxi-chauffeurs gebruiken nog steeds de passagiersparkings P1,2&3 om hun klanten af te zetten alhoewel op P34 als sinds juli 2016 een speciale zone voor hen is voorbehouden.

Vanaf 2 januari 2017 werden de tarieven van P1, P2 en P3 aangepast. Voortaan kan je er niet meer 15 minuten gratis parkeren maar betaal je 2€ voor de eerste 30 minuten.

 

Er bestaan wel nog steeds 2 alternatieven die gratis zijn:

 

 

-      Parking P34, exclusief voor taxi chauffeurs, vlakbij de terminal

-      Algemene drop-off zone op P17. De zone is uitsluitend bedoeld om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten. Parkeren is er immers niet mogelijk en bestuurders mogen hun voertuig niet verlaten. De drop-off zone bevindt zich op het niveau van de bushalte en op wandelafstand van de terminal. Signalisatie “drop-off” op de luchthaven wijst bestuurders de weg naar deze zone.

 

Volgens de verantwoordelijke van Brussels Airport zou de communicatie hieromtrent blijkbaar niet goed tot bij de taxigemeenschap geraakt zijn.

 

Hij meldt incidenten met misnoegde taxichauffeurs in die parkings. "Die hebben de uitgang geblokkeerd, hebben slagbomen beschadigd en sommigen hebben zelfs fysiek het personeel van Interparking bedreigd".

 

De verantwoordelijken van Brussels Airport laten ons weten dat zij streng zullen optreden tegen misbruiken: “op basis van nummerplaten van de taxi bij wie dit gedrag zich voordoet zullen zij geen toegang meer krijgen tot de luchthaven.”

 

Brussels Airport vraagt onze samenwerking om dit soort problemen in de toekomst te vermijden.

Top