GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

13-3-2019 - Taxidecreet raakt opnieuw niet gestemd in Vlaams Parlement

Dit keer vroegen oppositiepartijen sp.a en Groen de tweede lezing, waardoor de stemming van het decreet opnieuw opschuift.

BRUSSEL 13/03 19:41 (BELGA)

Het taxidecreet, het decreet dat het Vlaamse taxilandschap hertekent, is woensdag opnieuw goedgekeurd geraakt in het Vlaams Parlement. Nadat de stemming voor het krokusreces in de soep draaide, moest de stemming ook vandaag/woensdag uitgesteld worden omdat oppositiepartijen sp.a en Groen een tweede lezing hebben gevraagd.

Eigenlijk moest het Vlaamse taxidecreet voor de krokusvakantie al in kannen en kruiken zijn. Maar bij de eerste geplande stemming op 27 februari liep het mis. Een amendement van oppositiepartijen sp.a en Groen voor de invoering van minimumtarieven werd tegen de verwachtingen in unaniem goedgekeurd. De meerderheidspartijen zagen hun vergissing te laat in, waardoor men de tweede lezing moest aanvragen en het decreet niet verder gestemd kon worden.

Het decreet verhuisde naar de plenaire van vandaag/woensdag 13 maart. Maar opnieuw geraakte het decreet niet gestemd. Dit keer vroegen oppositiepartijen sp.a en Groen de tweede lezing, waardoor de stemming van het decreet opnieuw opschuift.

 

">

  

Top